Казанова

04.03.2006г. / 18 41ч.
Аз жената
Казанова

Новата екранизация на "Казанова" е частично вярна история за изречени лъжи, изгубени добродетели и намерена любов. Той спечели сърцето на всички жени. Тя спечели неговото. Той беше най-прочутият съблазнител. Майстор на шпагата, дегизировката и остроумията – беше известно, че нито една жена не може да устои на обаянието му. До сега.

За първи път в живота си, легендарният Казанова (Хийт Леджър) ще срещне равностоен противник в лицето на съблазнителната венецианска красавица, Франческа (Сиена Милър), която прави единственото, което той смята за невъзможно: отказва му. Чрез поредица интриги и хитри планове, той успява да стане все по-близък с Франческа. Но без да знае, играе най-опасната игра в живота си – игра, в която рискува не само живота и репутацията си, но и единствения си шанс за истинска страст.

Романтика и приключения в една комедия с духа на "Фанфан Лалето". Всичко е снимано във Венеция – вероятно единственият град в света, в който без никакви промени може да се снима филм за 18-ти век. Като Казанова – неочаквано човечен, почти Робин Худ в изкуството да дарява с любов лишените от това чувство, Хийт Леджър прави една от най-силните роли в кариерата си. Първата си комедийна роля като епископа-инквизитор играе Джереми Айрънс. Ако обичате приключенията, не забравяйте – Няма по-голямо приключение от истинската любов.

Коментирай