Очаровани от Оливър!

13.04.2007г. / 12 05ч.
Аз жената
Очаровани от Оливър!

Дългоочакваната премиера на мюзикъла “Оливър!” най-после дойде – тази седмица, в Младежки Театър “Николай Бинев”. “Обич кой ще ми даде?“е мотото на спектакъла за изпитанията на 10-годишно момченце в мрачното сиропиталище и при джебчиите в бандата на Фейджин и в подземния свят на проститутката Нанси и убиеца Били.

Режисьорът Андрей Аврамов е направил невероятно въздействаща интерпретация на класическото произведение от Чарлз Дикенс “Оливър Туист” и класическия мюзикъл на Лайнъл Барт “Оливър!”. Тежката тема за трудния живот на децата сирачета и опасностите, на които са изложени те на улицата, е представена с освежаващ микс от екшън, смешки, романтика и естествено – много музика.

Оливър! в Младежкия е истински мюзикъл, в който актьорите не само че играят, но и пеят наистина. Страхотни изпълнения на Тодор Колев (като Фейджин), Антоанета Добрева-Нети (като Нанси), Станка Калчева (като вдовицата Корни) и най-голямата звезда в шоуто – Емил Угринов, момчето, което играе Оливър. Повечето от песните звучат с познати мелодии, тъй като режисьорът стъпва на либретото и музиката на Лайнъл Барт 60-те години на 20-ти век, преведените на български стихове обаче ги правят като нови. Хорът на софийските момчета и ученици от националното училище за танцово изкуство правят шоуто действително мащабно и убедително. Хореографията, костюмите – всичко е чудесно.

По всичко изглежда, че новият “Оливър!” ще повтори и дори ще надмине успеха на първата си постановка в България – от 1987 г., когато режисьор е също Андрей Аврамов, а сцената отново е на Младежкия театър.

Премиерните представления на “Оливър!” в Младежкия са на 13, 14 и 18 април.

И накрая един приятелски съвет: преди да гледате “Оливър!” – хапнете нещо малко.

Вижте видео откъс.


Коментари:

Ако сте гледали Оливър в изпълнение на Димо Дяков, сигурно сте останали очаровани. Хлапето пее божествено! И се справя чудесно – нищо, че не е наследник на оперен певец :).
Милена Богданова, 23 г.

И Димо Дяков, и Георги Стойков, и всички деца от Хора на софийските момчета и от Хореографското училище се справят отлично. Те са избирани по талант, а не по произход. Това е пътят на добрите постановки и филми. Стига “кастинги” измежду роднинските кръгове!
Анета Богословова, 44 г.

Коментирай
14 rate up comment 0 rate down comment
Джордж ( преди 11 години )
Аз съм от хора на софиските момчета
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14 rate up comment 0 rate down comment
Аспарух ( преди 11 години )
Мюзикъла на Режисыора Андрей Аврамов"Оливър" е блестящ в сравнение от много други именнити мюзикъли в България. Много ми хареса ролята на Оливър и затоваму благодаря от все сърце.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14 rate up comment 0 rate down comment
Пламен ( преди 11 години )
Гледах представлението като в ролята на Оливър беше Димо Дяков, постановката е чудесна а изпълнението великолепно, браво на всички. Дали някой го има записано на видео, нека пише. Авторите трябва да помислят да го издадат на ДВД
отговор Сигнализирай за неуместен коментар