Подкрепи природата в твоя град

16.04.2007г. / 11 44ч.
Аз жената
Подкрепи природата в твоя град

По случай Деня на земята – 22 април, в рамките на кампанията “За да остане природа в България” се организира общонационална акция за опазване на българските природни богатства. Тя ще се състои паралелно в различни български градове, а участие в нея може да вземе всеки, който обича природата и иска да изрази активно гражданската си позиция. Целта е да се обедини обществеността и да се даде гласност на проблемите на природозащитата в страната ни, за да останат за в бъдеще все още недокоснати от стопански интереси кътчета, а държавата да изгради ясна екологична политика.


Няма строго определена форма, под която ще протече събитието. Според индивидуалните си предпочитания всеки желаещ може да нарисува или снима любимите си местенца, да направи изложба, да посвири и попее или пък да напише писмо до институциите, да организира дискусия, среща, протест… Всякакви идеи са добре дошли.


Очаква се към кампанията да се присъединят граждани, инициативни комитети, местни организации, фирми, студенти, клубове, университети, училища, детски градини.


Акции се организират вече в Карлсруе и Амстердам, София, Пловдив и Стара Загора, Русе, Благоевград, Сливен, Общината Павел баня, Попинци, Крумов град, Кърджали, Варна, Бургас и др.


Всеки, който има интерес да стане част от инициативата за спасяване на природата и иска да направи празник за Деня на Земята и в своя град, може да потърси насоки на официалния сайт на кампанията “За да остане природа в България” www.forthenature.org, както и да пише на следните адреси:


contact@forthenature.org
daspasimirakli@gmail.com
bgpriroda@bluelink.net .


Коментирай