Мечът на групировките

17.04.2007г. / 10 36ч.
Аз жената
Мечът на групировките

Вече е на пазара новият роман на Александър Томов “Мечът на групировките”.
Александър Александров Томов е роден в град София през 1944 година. Завършва българска филология в СУ “Климент Охридски” през 1972 г. Работи като журналист в Радио София, кинодраматург в Студия за игрални филми “Бояна”, председател на СЕМ от 1997 г. до 2001 г.
Автор е на над 20 книги: поезия, белетристика, публицистика. По негови сценарии са екранизирани 12 филма. Сред най-известните му романи се нареждат “Корупция”, “Новобогаташи”, “Четвъртата власт”. Творчеството му е удостоено с множество награди. Филми по негови сценарии и идеи са участвали на международни фестивали (Западен Берлин, Москва).

Писателят Александър Томов е добре известен на българските читатели със своята остра социалнопсихологическа проза, в която като в огледало се отразяват проблемите на нашата съвременност. Поредицата негови романи, които започва да издава Издателска къща “Хермес”, са динамични, силно интригуващи и драматични в най-хубавия смисъл на тази дума.
Една поредица за живота на днешния българин – отчаян и вярващ, губещ и печелещ, страдащ и мечтаещ, отричащ и приемащ прехода с всичките му зашеметяващи промени. Поредица за власт и пари, за пагубната им роля в съвременния свят. Истината за нас самите, която се чете на един дъх.

“Мечът на групировките”:

Наши дни… Симбиозата между престъпните групировки в страната и политическата върхушка е в пълен ход. Финансовите интереси се преплитат и изкарват на повърхността бъдещи жестоки конфликти. Група свръхбогати олигарси решават трайно да вземат връх в битката, като унищожат един от най-опасните и богати представители на сенчестия бизнес – небезизвестния Емил Дъбов.
Те обаче не подозират, че тъкмо той е истинският меч на мощна руска групировка, имаща икономически и стратегически интереси у нас. Ще успее ли Дъбов да се измъкне от клопката на вездесъщите политици и на свой ред да организира невиждана касапница, в която ще ги премахва един след друг?

Коментирай