Изложба „Посветено на Рембранд”

20.04.2007г. / 16 50ч.
Аз жената
Изложба „Посветено на Рембранд”

(Изложба на ученици и учители от НУИИ “Илия Петров”)
24 април – 1 май 2007 г.
Откриване: 24 април, 18:00 ч.,
Галерия “Лоранъ”, ул. “Генерал Паренсов” №31

От 24 април до 1 май галерия “Лоранъ”, съвместно с Националното училище по изящни изкуства “Илия Петров”, ще представи изложба на ученици, посветена на Рембранд.

Изложбата– конкурс се осъществява с щедрата финансова подкрепа на “Адвокатско дружество Доковска, Атанасов и съдружници” и е, сама по себе си, успешен пример на съдействие и общи грижи към младите таланти в областта на трудното изкуство на графиката.

Тя е с мотото “Посветено на Рембранд” и е вдъхновена от честванията, отбелязващи юбилея – 400 години от рождението на художника. Това е поводът много от учениците да осъществят своята първа среща, своето първо, лично и най-вълнуващо откриване на Рембранд. Повечето от творбите са реплики “по Рембранд”, които включват в едно графично “тяло” вдъхновението, преклонението, учението... Други са точни копия, които дисциплинират младия човек, задават му критерии и цели. Трети ползват визуалния цитат като композиционен прийом и като постмодерен способ за приемственост между епохите.

В изложбата се включиха и част от преподавателите като още един начин на изразяване на любов и знак на преклонение пред “уроците” на гения.

С тази експозиция Галерия “Лоранъ” дава възможност на младите творци да се представят пред публика и така заявява готовност за подкрепа на таланти в областта на визуалните изкуства.

Коментирай