9 начина да сте по-“зелени” – втора част

21.08.2007г. / 10 21ч.
Аз жената
9 начина да сте по-“зелени” – втора част

Начин 6: Карайте по-малко

Дневно пътешествие с колата от 32 километра може да спести повече от 2000 лева на година, без да броим паркингите. Ако ви е възможно, ползвайте метрото, или още по-добре – вземете си един дъждобран и се качвайте на колелото, за да отидете до офиса, до пощата, до зъболекаря.

Заместването на едно или две пътувания на седмица ще намали сметката за гориво (и няма да намали портфейла), но разумното пътуване също помага. Съчетайте много поръчки в едно пътуване, опитайте се да съчетаете срещите на цялото семейство. Мислете за най-ефективния път преди да тръгнете и се опитайте да избегнете по-натовареното време.

Начин 7:
Посадете дърво

Никой друг градински проект не предлага такова задоволство както посаждането на собствено дърво. Така се упражнявате и се чувствате по-доволни от себе си. Дървото ви ще превръща веществата в чист кислород, а корените му помагат срещу ерозията на пръстта. Дърветата, също така, абсорбират въглероден диоксид, намалявайки глобалното затопляне.

В зависимост от това какъв вид дърво изберете и къде го посадите, сянката му може да помогне да охлажда дома ви, а и е съвършеното място за размисъл, медитация или отмора. Дърветата са пленителни, когато са засадени за дете като графа на растежа, или в памет на любим/любима.

Начин 8: Рециклирайте повече

Пазаруването с умение и малко изобретателност може да помогне много с проблема за купчината боклук. Търсете продуктите с рециклирана опаковка, като например бутилки, консерви, амбалажна хартия и кутии с корнфлейкс. Избирайте канцеларски принадлежности и други продоволствия, създадени от рециклиращи се материали.

Занесете своите използвани акумулатори за колата, антифриз и моторно масло обратно при механиците. Връщайте синтетичните торби в магазина. Дарявайте старите си мобилни телефони и коли на любимата ви фондация.

Начин 9: Разпространете Словото

Искате да вкарате малко акъл в хората? Използвайте мрежата като свой личен мегафон, за да направите света по-зелен. Информирайте вътрешния си кръг относно добрата кауза чрез и-мейл.

Ако имате блог или уебсайт, започнете да слагате информация за въпросите, които ви вълнуват. Съзнанието е ключът към продължението на планетата, а мрежата ви дава мощен начин, по който да успеете.

9 начина да сте по-“зелени” – първа част

Коментирай