Показват международната изложба Истина, Доброта, Търпение в България

23.08.2007г. / 10 48ч.
Аз жената
Показват международната изложба Истина, Доброта, Търпение в България

Международната художествена изложба “Истина, Доброта, Търпение” ще бъде показана в България в периода между 24 август и 9 септември 2007 г., в клуб-галерия “Фоторепортер” в подлеза на Министерски съвет. Входът е свободен, а посетителите могат да се докоснат до китайското творчество с маслени бои върху платно всеки ден от 9:30 до 19:30 часа.

Изложбата се състои от четири части: 1- красотата на самоусъвършенстването; 2 – непоколебима смелост; 3 – зов за справедливост; 4 – справедливостта възтържествува. Картините са рисувани от китайски и западни автори. Това, което ги обединява и което става причина за създаването на международната изложба, е преживяното от тях. Чрез практикуването на Фалун Дафа художниците са придобили добро физическо и психическо здраве, задълбочили са разбирането си за действието на природата и са открили отговори на въпроси, които са търсили през целия си живот – за значението на изкуството и живота. Следвайки принципите на истината, състрадателността и толерантността, техният живот се е превърнал в процес на постоянно възраждане. Това, по техните думи, е път на завръщане към една изгубена, по-висша същност.

В тази експозиция художниците описват своя поглед към света, личните си преживявания и това, което търсят онези, желаещи да въплътят и усъвършенстват добродетелите на истината, добротата и търпението. Въпреки това, в Китай Фалун Дафа е преследвана от 1999 г. насам, а последователите й са затваряни в трудови лагери, психиатрични клиники и затвори, където са принуждавани да се откажат от вярата си. На мъчения и изтезания са били подложени някои и от авторите на картините.

Организаторите на изложбата – българи, практикуващи Фалун Дафа – целят да привлекат общественото мнение към едни толкова важни въпроси, каквито са човешките права и спазването им. Неправителствени организации са доказали, че над 3000 китайци са убити по време на продължаващото преследване в Китай. Миналата година двама канадски експерти публикуваха доклад, в който доказват твърденията, че в Китай направо убиват практикуващи за техните органи, които са продавани на черния пазар на трансплантации в Китай – един от най-големите пазари на органи в света в момента.

Около 30 картини, показващи красотата, упоритостта, твърдостта на вярата, високите принципи на истина, доброта, търпение, балансирането, победата на доброто над злото и смисъла на живота, ще могат да видят посетителите на изложбата.

Коментирай