И на Рила посягат

29.08.2007г. / 11 49ч.
Аз жената
И на Рила посягат

В последните няколко дни станахме свидетели на апокалиптични картини и информации от съседна Гърция!

Заради подозрения, че пожарите са умишлено предизвикани, за да подтикнат официалните власти да вземат наистина сериозни мерки, гръцки блогери ще се съберат днес, 29 август 2007 г., на площад “Синтагма” в Атина, облечени в черни дрехи.

У нас също има много хора, които не са безразлични към това, дали ще остане природа, гора, или всичко ще е от бетон и стомана като във фантастичен антиутопичен роман за далечното бъдеще.

Български природозащитници ще протестират също днес, в центъра на София, заради наистина стряскащи информации за застрояване на Рила:
“Багери и тежки машини събарят дървета и копаят за строеж на път и лифт, незаконно, без оценка на въздействието върху околната среда! Инвеститори с джипове вече твърдят, че местността е “частна собственост”. Пътят и лифтът могат да бъдат само началото на проекта за ски курорт “Паничище- Езерата – Кабул”. Офшорната фирма Рила Спорт АД се готви да застрои 21 писти и съоръжения на 1800 дка от територията на Национален парк “Рила”. Ще останем ли безучастни, ще позволим ли да се повтори случилото се в Национален парк “Пирин” и Банско, ”

Всеобща веселба в защита на Рила

Коментирай