Езерото Ариана отново пълно

18.09.2007г. / 09 59ч.
Вергиния Генова
Езерото Ариана отново пълно

Езерото Ариана отново ще ни радва. Всички софиянци, които помнят не само новото време, но и старото, с носталгия ще ви разкажат за пеещите и светещи фонтани в езерото Ариана, на Орлов мост в София.
След толкова много години суша и развалини, езерото Ариана отново ще бъде една от атракциите на София. То ще бъде притегателно място за разходка, почивка и приятни разговори с приятели.
Вчера, 17 септември, по случай деня на София, кметът Бойко Борисов завъртя кранчето и езерото започна да се пълни отново с живот.
Любопитните софиянци, зажаднели за езера и зеленина веднага се стекоха да видят това чудно възкресение. Вече функционира и заведение край езерото.
Веднага щом се напълни ще бъдат пуснати водни колела, а едно от тях ще бъде с чадър и барбекю. В процес на строеж са и два нови закрити павилиона, които най-вероятно ще се превърнат в най-посещаваните заведения в София.
Без съмнение езерото Ариана ще бъде възкресено за нов живот и ще има за всекиго по нещо – водни атракции за децата, биричка за възрастните, прохлада и свежест през летните горещини и романтични следобеди през златната есен.
Езерото Ариана малко по малко се пълни с вода и най-вероятно до края на седмицата вече ще отговаря изцяло на името си и ще бъде готово за нов живот.

Вижте фотопоглед

Коментирай