Най-умната жена в света е българка

27.09.2007г. / 11 19ч.
Аз жената
Най-умната жена в света е българка

Най-умната жена на света е българката Даниела Симидчиева, твърди в. "Daily Telegraph". Психолози са проверили интелектуалните способности на повече от 2500 души, които са положили тестове по информатика, математика и английски и са били проверени техните способности да извършват механични операции. Нашата сънародничка, която е майка на 3 деца и има 5 магистърски степени, е показала IQ над 200 точки при общ среден показател за повечето хора 100.

Сред двата процента население на планетата, които могат да бъдат определени като най-умни, има повече мъже, отколкото жени, сочат резултатите от изследването на учените от Университета в Единбург. Мъжете са събрали не по-малко от минималното количество точки по абсолютно всички тестове и са се справили по-добре от жените със задачите по математика и информатика.

Теорията, която според единбургските учени обяснява резултатите, се състои в това, че еволюцията на мъжете е вървяла по пътя на нарастване на интелекта, за да се увеличи тяхната привлекателност за другия пол.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Албена ( преди 11 години )
Браво на Даниела Симидчиева, да е жива и здрава!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар