Време е за Junior 2007

19.11.2007г. / 10 24ч.
Аз жената
Време е за Junior 2007

Почитателите на Божоле Нуво знаят, че третият четвъртък от месец ноември е техният ден – денят, в който празнуват “идването” на младото вино. Традиционно то идва от Франция, но защо не и от България?

Представяме на вниманието ви Junior 2007 – най-новото творение на винарска изба Katarzyna Estate. Младото вино от сортовете Сира и Мерло излиза на пазара на 27 ноември и ще се опита да радва родния консуматор всяка година на тази дата. Ценителите на свежите и плодови вина от новата реколта ще имат възможността да опитат най-новия представител на този стил и да го сравнят с досега предлаганите на нашия пазар френски, италиански и български вина. За начало може да се отбележи, че Junior 2007 води в дизайна на етикета.

Какво казват от избата: “Junior 2007 пленява със свежия си, наситен с плодови аромати характер. Цветът е рубинен, с пурпурни отблясъци. Във вкуса се долавят червени горски плодове, вишни, в съчетание с лека пикантност. Лек вкус, чудесно балансиран, с мек и дълъг финал.”

Като повечето млади вина, добре е Junior 2007 да се охлади леко преди консумация и е много добър партньор на телешко, пиле, агнешко, меки сирена.

Коментирай