Време за действие

20.11.2007г. / 17 00ч.
Аз жената
Време за действие

Предстои Европейската комисия да одобри или отхвърли договора за строежа на АЕЦБелене”. “Грийнпийс” те молят да подкрепиш кампанията им срещу строежа на атомната електроцентрала.

От природозащитната организация “Грийнпийс” се надяват да помогнеш като отделиш минута за изпращането на съобщение до еврокомисаря по енергетика Андрис Пиебалгс, който тези дни ще разгледа проекта за АЕЦ “Белене”.

Очаква се Европейската комисия да даде мнение за “Белене” в самото начало на декември. “Грийнпийс” казват: “Рискът е твърде голям. Още през 80-те години съветски учени предупреждават, че в района има сеизмологична активност, която го прави неподходящ за ядрена централа. По време на последното земетресение в района – на 14 км от Белене, загиват повече от 120 души. В началото на 90-те плановете за “Белене” са отхвърлени от първото демократично правителство на България с аргумента, че проектът не е издържан технически и икономически. Това се случва малко след оповестяването на проучване на Българската академия на науките, което показва сеизмологична активност в района.”

“Грийнпийс” призовават да изпратим съобщение до Европейската комисия с призив да не излага милиони хора на риск.

Изпращане на съобщение до комисаря Андрис Пиебалгс

Коментирай