Да украсим Бургас

23.11.2007г. / 16 11ч.
Аз жената
Да украсим Бургас

Дърветата по главната улица в Бургас се почистват от изсъхнали и несъразмерно растящи клони, за да придобият по-подходящ и удобен за украсяване вид. Това става по заповед на кмета Димитър Николов.

Акцията е част от инициативата “Да украсим Бургас”, посветена на предстоящите Никулденски и Коледни празници. Идеята на кмета на Бургас е градът да грейне в коледни светлини още на 6 декември – Никулден. Тогава ще бъдат запалени едновременно в един и същи час коледни елхи не само в центъра, но и във всички комплекси. По настояване на кмета коледните дървета ще бъдат предимно изкуствени.

Още веднъж Димитър Николов се обръща с призив към бургаския бизнес и гражданите да помогнат с материали и средства за реализирането на идеята. Обявен е конкурс за най-добре украсени офиси, магазини, сгради, панелни блокове и домове. Участниците ще имат срок до 5 декември и ще се включат в едновременното пускане на коледните светлини на града.

Акцията се налага заради липсата на средства, предвидени за
Заявки за участие в конкурса се приемат в пресцентъра на Община Бургас: ул.“Александровска” №26, тел. 056/ 84 30 16; е-mail: media@obstina-bourgas.org
най-късно до 5 декември2007 . Специална комисия ще посети и оцени постиженията на участниците в конкурса. Най-добре представилите се ще получат специалния приз на Кмета на Община Бургас и коледни сувенири. коледна украса 2007.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
yanka ( преди 11 години )