Проливни дъждове в Бургаско

26.11.2007г. / 16 00ч.
Аз жената
Проливни дъждове в Бургаско

Очакват се тридневни проливни дъждове в Бургаско на 27, 28 и 29-ти ноември 2007. Това съобщи на оперативка днес кметът на община Бургас, позовавайки се на данни от кризисния щаб към МОСВ.

Кметът разпореди на директорите на териториални дирекции да се подготвят за валежите и да го информират кои са кризисните зони в районите им, както и да направят опис за състоянието на шахтите. Още днес главният секретар на общината ще информира и всички кметове на села за очакваната ситуация.

Зам.-кметът по строителството е извикал днес следобед и шефовете на “Титан” и БКС, за да обсъдят готовността им за реакция и да уговорят график за ново почистване на шахтите. Той ще проведе и разговор с шефовете на ВиК и ще ги помоли също да се включат в предварителното почистване на шахтите.

До утре директорите на териториални дирекции трябва да предоставят и справка за проблемните точки в осветлението на улиците.

На оперативката днес кметът помоли за съдействие и КАТ Бургас. Заради огромните задръствания от преди няколко дни в к-с “Меден рудник” при падналите проливни дъждове Николов поиска да се удължи зелената светлина по улица “Тодор Грудов” – посока светофарите на кръстовището за центъра, “Победа” и Созопол. Там ще бъде поставен и патрул на КАТ, който да следи движението. От КАТ имат готовност, ако се получи отново наводняване на пътното платно в района на магазин “Мосю Бриколаж”, да се затвори едното платно, като се използва едно от платната за насрещното движение за автомобилите, които се движат в посока на гореописаното кръстовище. От общината имат готовност и за ръчно отводняване на критичния участък.

На оперативката директорът на “Обществен ред и сигурност” постави проблема с масово паднали и изкривени пътни знаци из целия град. Според Димитър Николов, отговорност за отстраняването на проблема ще носи фирма “Виастрой”, която има договор за поддържане на инфраструктурата.

Обсъжда се и вариант, преди започването на дъждовете да бъдат поставени тръби за извеждане на дъждовната вода по улица “Тодор Грудов”, до отсечката за Горно Езерово. Ще бъде сформирана комисия между специалисти от община Бургас, ВиК и пътно- поддържащите фирми за намиране решение на проблема.

На оперативката днес, главният секретар на общината Божидар Канчев заяви, че очаква молбите за напускане на всички директори на общински дирекции и териториални дирекции. Ако постъпят такива, ще бъдат разгледани и в 10- дневен срок служителите ще бъдат информирани кои молби са уважени и кои от тях ще продължат да работят с новия екип.

Коментирай