Отец Серафим Роуз: живот и дело

15.12.2007г. / 09 18ч.
Аз жената
Отец Серафим Роуз: живот и дело

Отец Серафим Роуз е известен на българските читатели с книгите си “Православието и религията на бъдещето” и “Душата след смъртта”.

Живял като монах в планините на Северна Калифорния, отец Серафим Роуз разчупва границите на своето време и навлиза в сърцето на древната християнска опитност, като свързва разпадащата се духовност на западния човек с неговите изгубени корени и показва обратния път към Бога. Днес името на отец Серафим е познато и обичано от милиони хора по целия свят, особено в Русия и Източна Европа, където, в годините на комунизма, неговите книги се разпространяваха нелегално в хиляди ръчно направени преписи.

Издателство “Омофор” представя биографията на отец Серафим Роуз – “Отец Серафим Роуз: живот и дело”.

Книгата е посветена на съвременния православен подвижник и мисионер отец Серафим Роуз и излиза с благословението на митрополита на САЩ, Канада и Америка Йосиф.

Митрополит Йосиф за книгата:
“Тази епическа биография на приснопаметния отец йеромонах Серафим Роуз е уникален разказ за един избран от Бога човек, който е израснал в типичен американски дом в Южна Калифорния, изпитал е вълненията на неспокойния 20. век и е открил Господа с цялото си сърце. Отдал всичките си дарования в служение на Църквата като монах и станал велик учител на св. Православие, желан и търсен в Америка, Русия, България и по целия свят.”

Коментирай