Списание “Бакхус” се утвърди като пътеводител в областта на виното, ресторантьорството и висшата кулинария, и успя да привлече своя постоянна читателска аудитория. То създаде екип от професионалисти със задълбочени познания и опит в областта на виното, ресторантите и храната. Списанието има амбициите да затвърди имиджа си на най-авторитетната българска медиа в гурме областта, като ще продължи да кани на страниците си най-големите имена в света на виното и ресторантьорството.
“Много бих искал до една година да дойде времето, когато разговаряйки с някой готвач с 20-30 години опит зад гърба си и две-три звезди от “Мишлен” – човек, всепризнат от най-авторитетните критици и от клиентите си, да му кажа “Защо не дойдеш в България да сготвиш нещо пред хората?”, а той да не се замисли къде е България, къде е София и какво има там. Вместо това да каже “Разбира се, с удоволствие.” Мисля, че чрез контактите ни с големи световни имена “Бакхус” се превръща в начин по света да научат за България, за нашето винопроизводство и ресторантьорство.”, споделя мнението си за бъдещето на списание “Бакхус” Любомир Бояджиев, редактор ресторанти.
В средата на месец януари 2008 г. ще се състои официалната церемония по връчване на наградите от конкурса “Ресторант на годината” 2007, който се провежда вече за седми път в партньорство с Chivas Regal.
За първи път обаче тази година номинираните са разпределени в отделни категории, а за голямата награда “Ресторант на годината “Бакхус – Chivas Regal 2007” се борят ресторантите Chef`s, Gourmet Club Classic и Мусала палас.
Основните критерии при оценката на ресторантите са качеството на храната и творческият подход към нея. Останалите фактори са избор на вино и напитки, обслужване и обстановка.