От любов - Даяна Апълярд

16.01.2008г. / 08 19ч.
Аз жената
От любов - Даяна Апълярд

Веднага след дипломирането си от Бристолския университет Даяна Апълярд се насочва към журналистиката. Първото й работно място е като репортер в Акрингтън Обзървър. След това работи в радио, мести се в Бирмингам, където става кореспондент на Би Би Си. Там среща Рос и на 26 години решава да създаде семейство. Същевременно е твърдо убедена, че ще продължи да работи, но скоро осъзнава, че в действителност положението не е толкова просто. Решава, че децата й са по-важни от кариерата. Напуска и става журналистка на свободна практика, за да има повече време за семейството си. Животът й продължава да е напрегнат. Но както казва самата Даяна – идеално положение няма!

Тя пише за Дейли Мейл, Дейли Телеграф и многобройни списания за жени като Уомън & Хоум, Гламър, Грация и др. Специализира в очерци за работещи майки, семейни взаимоотношения и грижи за децата. Освен това често участва в радио програми и дневни програми в телевизията.

Даяна Апълярд е написала шест романа: “Домашен инстинкт”, “Отделна класа”, “Всяка добра жена заслужава любовник”, “Игра с огъня”, “Твърде красива за танци” и “От любов”.

За книгата:
Тес е привлекателна четиридесетгодишна домакиня с три деца и симпатичен съпруг, който непрекъснато работи и пътува в командировки, за да осигури училищните такси и прехраната на семейството си. Преди да се прибере у дома след идилична семейна почивка на брега на океана, Тес прави равносметка на живота си и взема драстично решение, което я повежда по нов път. За да го измине, тя трябва да събере цялата си смелост и да защити правото си на личен избор. Нейните близки и приятели няма да подкрепят желанието й за професионална реализация. Тес ще бъде изправена пред предизвикателството да бъде майка, съпруга и успяла жена едновременно. Ще успее ли да съхрани семейството си, без да се отказва от мечтите си?

Романът е предназначен за жени на средна възраст, които с лекота ще се идентифицират с главната героиня и проблемите й, познати на всяка майка, пред която при порастването на децата неизменно изниква въпросът: “А сега какво?”.
“Изключително реалистичен и вълнуващ роман със силно емоционално въздействие.”
Сара Харисън

“Животът наистина е изтъкан от никога несвършващи задачи – помисли тя. – Тъкмо приключиш с едните и хоп, изникват нови”. Онова, което я крепеше, докато зареждаше пералнята или караше децата на училище, намъкнала развлечен стар пуловер и без грим, беше вярата, че утре ще е различно. Утре тя ще е по-организирана и ще си сложи червило. И непременно ще си запише час при козметичката. Непременно. Все утре и утре, примамливото и обещаващо утре, перспективата за едно ново аз...”
Цитат от книгата

обем: 316 стр. очаквайте на 21. I. 2008 г. цена: 8,95 лв.
ИК “Хермес”

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
ЕЛЕНА ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
maria ( преди 11 години )