Ивета Ванкова стана “Miss FTV Diamond 2007” за България

16.01.2008г. / 16 03ч.
Аз жената
Ивета Ванкова стана “Miss FTV Diamond 2007” за България

На връх Нова година Ивета Ванкова спечели приза “MISS FTV Diamond 2007” за България на световния конкурс “Miss FTV Diamond”, организиран от Мишел Адам, собственик на френския моден канал.

Конкурсът се проведе в Сайгон, Виетнам, на кораба на Fashion TV. Общо 50 момичета от цял свят в продължение на две седмици се подготвяха за представянето си на финалния конкурс под зоркия контрол на световноизвестни хореографи, дизайнери, фотографи и сценаристи.

Любопитно е да се знае, че до този финален конкурс достигнаха само спечелили на предварителните конкурси на FTV момичета. През месец ноември 2007 четири момичета от агенция “Уеб Моделс” (Петя Латинова, Вероника Богданова, Петя Маринова и Ивета Ванкова) и собственикът на агенцията Йордан Йосифов, лично поканен от Мишел Адам, заминаха за Хонг Конг за предпоследния конкурс на FTV. Победителка в този конкурс стана Ивета Ванкова, а нейна подгласничка – Петя Маринова. Те получиха освен парични награди и титли, и по един диамант, както и право да участват във финалния конкурс във Виетнам.

Няколко часа преди настъпването на 2008 г. стартира конкурса “MISS FTV Diamond 2007” . В първи тур момичетата представят знамето на своята държава. Във втория тур хубавиците дефилират с най-новата колекция на Mango и с последната спортно-елегантна колекция облекла на FTV. В последния тур участничките представят традиционни костюми на Виетнам – дълги рокли с много дантели, цветове, обсипани с камъни, с две традиционни четки от двете страни, а под роклите-панталони, характерни за облеклото на Виетнам.

Малко преди 24 ч. на 31. XII. 2007 г., с чаша шампанско в ръка и невероятна заря в небето, започва най-дългоочакваният момент на конкурса – награждаването. Двете българки обират аплодисментите и симпатиите на публиката. До тях стигат и коментарите, че до момента на кораба на FTV не са стъпвали толкова красиви момичета. Освен всички отличия, Ивета и Петя получават и рекламен договор за 1 година за участия в ангажименти към FTV.

Коментирай