Ресторант на годината – Голямата награда

17.01.2008г. / 12 25ч.
Аз жената
Ресторант на годината – Голямата награда

На 16 януари 2008 г. списание “Бакхус” връчи годишните награди в авторитетния конкурс “Ресторант на годината Бакхус – Chivas Regal 2007”. На церемонията, която съвпада с излизането на 100-тния колекционерски брой на списание “Бакхус”, четирима от най-добрите шеф-готвачи у нас представиха уменията си да приготвят специална храна.

С авангардно шоу в специално изградено гурме пространство в парк “Оборище” списание “Бакхус” обяви победителите в седмото издание на конкурса “Ресторант на годината Бакхус – Chivas Regal 2007”. Носител на голямата награда е ресторантът Gourmet Club Classic, София, който през 2006 г. бе избран за “Ресторант на читателите” на списание “Бакхус”. Шеф-готвачът Пламен Стамов, ресторант “Силвър Гурме”, Златни пясъци, за втори път получи наградата за авторска кухня. Носители на наградите в останалите категории са:

Ресторант на читателите – Chefs, Пасарел
Дебют – Maison Gourmet, София
Bar&Dinner – Brasserie, София

Най-добра селекция на напитките – Мусала палас, Варна

Грамота за принос в развитието на ресторантьорството в България – Орлин Попов, собственик на Chefs` Group

Награда на dir.bg за уеб сайт на ресторант – www.clockhousebg.com

За първи път победителите в отделните категории се определят след номинации, излъчени от екипа на списание “Бакхус”. Според Емил Коралов, директор на списанието, по този начин самата номинация вече е едно високо признание, чрез което организаторите се надяват да стимулират ресторантьорите, готвачите и сомелиерите в амбициите им за достигане на висока класа.

Новите тенденции в развитието на гурме културата бяха представени от шеф-готвачите Борислав Паунов, Джун Йошида, Пламен Петров и Тони Иванов, които смесиха със светлина и музика готвенето на специална храна.

Церемонията по връчване на наградите в конкурса “Ресторант на годината Бакхус – Chivas Regal” съвпадна с излизането на 100-тният брой на списание “Бакхус”, който е колекционерски като съдържание и като визия. Част от страниците му са албум със снимки на най-емблематичните лица, появявали се на страниците на списанието.

От създаването на конкурса през 2001 г. негов основен партньор е Chivas Regal. Носители на голямата награда “Ресторант на годината Бакхус – Chivas Regal” през годините са: 2006 – Мусала палас, Варна; 2005 – Талисман, София; 2004, 2002 – Вишните, София; 2003 – Хеброс, Пловдив; 2001 – Отвъд алеята, зад шкафа, София.

Списание “Бакхус” е част от изданията на “Икономедиа АД” – най-голямата група за бизнес медии в България.

Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
juli ( преди 11 години )
Да ресторанта го бива,готвачите и почистващия персонал,но шефа т.е.г-н Ангелов му е време да отиде на специалист...Не считам неговото държание за нормално. Т.е. Да обижда псува арогантно хората които му вадят хляба,даже да посяга на бой...От редакцията:Следващата част от коментара изтрихме, защото анонимността на коментиращия няма да допринесе за достоверността му, а може да се възприеме и като клевета. Ние не се съмняваме в искреността на коментиращия, но няма как да я докажем. Благодарим за разбирането.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
PLAYGIRL_911 ( преди 11 години )
да ресторанта може да е хубав ,но и тук ж Карлово имаме прекрасен ресторант ":ДИВА"!тук които е дошъл не е сгрешил ! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
георги ( преди 11 години )
класик,не ми звучи чуждо.целиа екип са българи,и работят перфектно и ако сте член на колектива триабва да се гордеете .ГУРМЕ е за да разберат клиентите,че не е ресторант за бързо хранене,битов ресторант,пицария или др.Благодариа, че честитите наградата тя е заслугена,малко ресторанти могат да се похвалят с голямата награда на втората година от откриването
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
DILEINI ( преди 11 години )
СВЪРШИХА ЛИ СЕ БЪЛГАРСКИТЕ ИМЕНА, ТА СЛОЖИХТЕ ТОВА ИМЕ НА РЕСТОРАНТА СИ?ПОЧТИ НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ, ЧЕ В ТОЗИ РЕСТОРАНТ РАБОТЯТ БЪЛГАРИ...АЗ БИХ СЕ СРАМУВАЛ, АКО СЪМ ЧЛЕН НА ТОЗИ КОЛЕКТИВ.ДА МУ Е ЧЕСТИТА НАГРАДАТА....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар