Любовни сонети и песни на живо в навечерието на Деня на влюбените

12.02.2008г. / 09 56ч.
Аз жената
Любовни сонети и песни на живо в навечерието на Деня на влюбените

В навечерието на Деня на влюбените, на 13 февруари, ще се състои премиерата на книгата, събрала най-хубавите любовни сонети в световната лирика “Светът е за двама”. В часовете преди настъпването на Свети Валентин, в кафе-бар на CINEPLEX в Сити Център София от 18:00 часа всички влюбени и почитатели на изящната форма на сонета ще имат удоволствието да чуят на живо любовните сонети от книгата и песни от диска. За да изпълнят част от песните, включени в музикалния диск-подарък към книгата, на сцената ще се качат едни от най-обичаните български музиканти като Маргарита Хранова, “Шик” и Петя Буюклиева. Вечнозеленият хит от Мария Нейкова, дал и име на томчето “Светът е за двама” ще прозвучи в изпълнение на нашумелия отскоро “дует” от шоуто “Великолепната шесторка” Рени и Николай Свинаров.

За да прочетат свои сонети на сцената в кафе-бар на Cineplex-а ще бъдат и поетите Георги Константинов, Матей Шопкин, Огнян Георгиев, Романьола Мирославова, Маргарита Петкова, Чони Чонев и Евтим Евтимов. Премиерата ще бъде с вход свободен.

В томчето на издателска къща “Персей” са събрани 128 сонета, посветени само на любовта. Творбите са групирани в три цикъла със заглавия “Когато в теб се влюбих” – стих от сонет на чилийския поет Пабло Неруда, “Огън и лед” – от сонет на английския поет Едмънд Спенсър и “И след смъртта” – финалният стих на сонет от Елизабет Браунинг, който е финал и на книгата.

Рецензент на изданието е проф. Симеон Хаджикосев, най-големият специалист у нас по западноевропейска литература. Редактор е поетът и преводач Петър Велчев, съставител на първата антология “100 шедьовъра на сонета”, публикувана преди 30 години.

Кулинарно шоу за Деня на влюбените

Коментирай