Любовно меню за двама

13.02.2008г. / 11 23ч.
Аз жената
Любовно меню за двама

Известният столичен рибен ресторант “Тамбукту” е решил да даде тази година своята решителна подкрепа на влюбените и техния празник “Свети Валентин”, предлагайки на своите клиенти с горещи сърца изключително фино, елегантно и... Любовно меню за двама. “Задължителна част от този празник е специалната вечеря, обяснява Румен Айдаров, главен готвач и мениджър “Рибна кухня” на Chefs' Group. Тя трябва да носи настроението на този празник, да предлага изтънчена, екзотична храна, придружена от подходящо вино в доза “любовно настроение”. Клиентите ни ще дойдат при нас в добро настроение, ние ще ги изпратим още по-влюбени”, категоричен е Румен Айдаров.

В качеството на любовна увертюра е предвидено плато от по две хапки от 6 вида суши – най-добрата селекция от менюто на ресторанта. Те се сервират с два вида соев сос, джинджифил и уасаби. Джинджифилът служи за неутрализиране на вкуса между хапките и подготвя за следващия вид суши. Уасаби се смесва със соевия сос с цел да възбуди вкусовите рецептори.

Основната партия в кулинарната любовна ария е поверена на сърцето от лаврак с ароматни билки, което всъщност е филе от лаврак с формата на сърце. “Лавракът е любовникът сред рибите, защото има най-продължителен размножителен период”, подсеща Румен Айдаров и добавя, че това е една от най-вкусните риби. Лаврашкото сърце е приготвено на фурна и е придружено от печени зеленчуци.

Сърдечните изживявания на гостите на ресторанта ще получат финалния си акорд при десерта – черен трюфел на шоколадова основа с пълнеж от смокиня, два муса, поръсени с какао на прах.

Компетентният сомелиер на заведението ще препоръча на гостите подходящото за сервираните ястия вино. А изборът е достатъчно богат – само от мискетите, например, има поне десет вида.

Освен това, във всички ресторанти от бранда Chefs' Group – SASA, Captain Cook, Tambuktu и Carrera са подготвили комплимент за всяка двойка – бутилка специално селектирано вино Pinot Gris 2006, произведено за съответния бранд.

Във веригата Happy пък влюбените ще получат от заведението кутия във формата на сърце, съдържаща лимитирана серия шоколадови бонбони.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Светла ( преди 11 години )
И колко ще струва горе-долу това удоволствие?Заедно със специалното вино?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар