Армия купидони дегустираха светски ястия и вина

15.02.2008г. / 11 26ч.
Аз жената
Армия купидони дегустираха светски ястия и вина

Братя Мангасарян, Ан Джи, Иво Танев, Денди усвояваха тънкостта на “кулинарните свалки”. Чаровният Хосе, главен готвач на ресторант “Опера” в ранни зори демонстрира на елита как да пленяват любимите хора с вкусни гозби. “Инструкторът” Хосе Камино – един от 10-те топ-готвачи и сомелиери в Европа е 33-годишен, кулинарен изкусител и носител на престижни награди. Готвил е и пред друга отбрана публика, като крал Хуан Карлос, принц Рение, членове на Ватиканския папски двор, световни величия като Хосе Карерас, Монсерат Кабайие, Пласидо Доминго. Любим готвач на футболистите и собственика на FC “Barcelona”.

Г-н Камино издаде пред медиите и гостите как да приготвят на половинките си “горещи страстни” блюда, които нарече “рецептите за св. Валентин на ЦУМ”.

Най-заинтересовани се оказаха плеяда от именити наши дизайнери като Мира Дамян, Ани и Краси Стефанови от “КАВ”, Роза Дочева от Джулини и актрисите Гергана Стоянова и Венета Атанасова.

Руйно вино се предлагаше и дегустираше нон стоп из целия ЦУМ. За час цялата “звездна армада” си направи рамкирани снимки със балони и шоколадови сърчица. Сред “влюбените” фотомодели бяха голямата уста Руслана, певицата Таня Чернева и Назар, много телевизионни и радиоводещи. Те бяха и първите посетители на обновения Tiger step, но в компанията на множество светски лъвове.

Рецепти от Деня на влюбените

1. Ястие – ордьовър, от типа пастел.
Трилогия от зеленчуци, бяла риба с розов дресинг, ароматизиран с коняк арманяк.

Продукти: тиквички, спанак, краставици, морков и бяла риба.
Ястието е смесица на преминаващи от по-слаби към по-силни цветове и вкусове. Изградено е от свежи тонове, нито е топло, нито е студено.

2. Ястие – основно, от типа многопластен.
Продукти: месо свинско – бон филе, мариновано сурово с подправки (ромеро, вид трева), шпиковано с екзотични плодове (фурми), в собствен сос.
Ястието е от леко месо, набляга се на играта с цветовете на продуктите и смесицата на вкусовете им.

3. Десерт – любовен шоколадов мус.
Продукти: шоколад, сладко от рози, сладък оцет от круша.
Десертът се прави за първи път в София, специално за гостите на ЦУМ и за празника на “Св. Валентин”.

Коментирай