Мечта

15.02.2008г. / 11 43ч.
Аз жената
Мечта

Искам да живея в нормална страна,
в която да има работа за нашите деца,
а не да бягат в чужди страни,
а тук да оставят майки с плачещи очи.

Не искам да влизам в лъскав хипермаркет
и да купувам само хлебче за лев.
Искам спокойно да пазаря,
за да се хранят здравословно моите деца.

Не искам да карам лъскави коли,
нито да имам палат на Иракли,
не искам градинар, нито иконом,
не искам готвач, нито детегледач.

Искам да живея в нормална страна,
в която спокойно аз да творя.
Не искам често да сменям квартири,
а в свой дом да се установя.

Там в градина с прекрасни цветя,
ще си играят моите деца.

Искам да живея в нормална страна
и дано скоро да стане това.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Йорданка ( преди 11 години )
Мила Киче, на твоята Мечта се изкушавам да отговоря с едно мое стихотворение Нека бъде СветлинаНека бъде светлина!Огромно е злото, Господи,на твоята земя и проводницинегови стават твоите деца.Мили братя и сестри,спрете и на злостнатазмия главата й смажете.Стига Рокфелеровци разнии евреи самозвани,знайте, че не сте вий богоизбрани.Стига сте развявали черниябайрак, сеещ конфликти,смърт, войни и смрад.Удари часът на нашата разплата,събудени от поредната ви психоатакание си искаме земния рай и навашето безумие слагаме край.Нека бъде Светлина!И всички ние да прогонимЛуцифер далеч във вечната тъма.И сам в своите вериги окован,безсилен и сломен,завинаги обезоръжен.И ето дойде дългоочаквания ден,в който нашия Създател окрилен,прегърна своите безброй чеда,дарявайки им мир, любов и Светлина!Ех, земя прекрасна, майчице страдална,моля те прости ни и благословии нека отново в тебе Рая разцъфти!Амин!!!Йорданка Серафимова, 12 септември 2006 г.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Владимирова ( преди 11 години )
Това е мечтата на всички майки! Аз пък си мисля, че ако по-често на висок глас декларираме нашата мечта - може и някой да ни чуе и наистина да заживеем в един РАЙ - много смело, нали? Но все ми се иска да вярвам, че е възмооожжжжнннннооооо!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
vlg ( преди 11 години )
Здраве, Кичка!Поздравления за стихотворението ти... но за жалост в тази страна наречена България има живот само за депутатите , крадците, престъпниците, убийците на нашите деца.За нас нормалните хора живот - няма...Не искай това, което никога няма да стане!Жалко е..., но е реалност...Нормална е всяка друга страна, но не и нашата...Твоята МЕЧТА, което е мечта на още няколко милиона може би , НИКОГА няма да се сбъдне....за жалост....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар