Концептуална изложба на любовни артефакти

19.02.2008г. / 10 05ч.
Аз жената
Концептуална изложба на любовни артефакти

Изложбата ще може да се види от 22 февруари до края на месеца на Любовта – 29 февруари 2008, в NBU Gallery, на ул. “Любен Каравелов” 17, по идея на Пазар за култура и изкуство humanthinks.com. Тя ще покаже любовните артефакти, събрани по време на интерактивния стрийт пърформанс “Любовта е най-доброто лекарство”, състоял се на 14 февруари 2008, по случай Деня на влюбените.

По време на пърформънса шест жени, облечени в булчинско бяло, получиха любовните откровения на софиянци. Изложбата Love ThinK/Gs, ще покаже:

1. Концептуалните (неизползвани) фотографии, заснети от Дона Златанова.

2. Документални снимки, направени по време на пърформънса от фотографа Надежда Корчева.

3. Оригиналните послания и стихове за любов на мъжете и жените от улицата.

4. Стайлинговите булчински решения на Радостина Радичкова – Роди, както и концептуална прическа, направена от Hair Shop.

Целта на изложбата е да провокира хората да се замислят какво е любовта за тях, да погледнат откровено в себе си и да потърсят значението, което отдават на човешкото общуване и взаимоотношенията в ежедневието. Във времето, в което живеем, сякаш властва повече “безлюбовието”, отколкото хармоничните, чисти и изпълнени с любов взаимоотношения. Динамиката на 21 век ни обрича на самота. Единствено вярата в Любовта може да излекува самотата.

В образа на булките се превъплътиха: Юлия Медичкова – ТВ режисьор и основател на Human Thinks, Анна-Мария Пеева – психолог и ТВ и радио – водещ, Дона Златанова – фотограф, Юлия Цветкова – актриса и галерист, Радостина Хлебарова – психолог и педагог, Милослава Савова – актриса. Откриване: 22 февруари 2008 г.

Коментирай