Обсъждане на нови 5 зони от “Натура 2000”

20.02.2008г. / 12 24ч.
Аз жената
Обсъждане на нови 5 зони от “Натура 2000”

Министърът на околната среда и водите подписа проекти на заповеди за пет нови защитени зони от “НАТУРА 2000”. Това са защитени зони “Ломовете”, разположена в землищата на с. Червен, с. Щръклево, с. Иваново, с. Кошов, с. Нисово, с. Сваленик и с. Табачка, община Иваново, област Русе и с. Писанец, община Ветово, област Русе; “Рибарници Мечка”, разположена в землищата на с. Батин и с. Горно Абланово, община Борово и с. Мечка, община Иваново, област Русе; “Централен Балкан”, “Априлци”, разположена в землищата на гр. Априлци, кв. Зла река, кв. Видима, с. Скандалото, община Априлци, област Ловеч, с. Млечево, община Севлиево, област Габрово и “Остров Вардим”, разположена в землището на с. Вардим, община Свищов, област Велико Търново.

Обявленията за проектите на заповеди за тези зони ще бъдат публикувани в четвъртък тази седмица във вестниците “Труд” и “24 часа”. Тогава ще започне да тече едномесечният срок на обществените обсъждания по тях. В този период заинтересуваните лица могат да представят на министъра на околната среда и водите мотивирани писмени становища, възражения и предложения относно посочените в проектите на заповеди забрани и ограничения на дейности.

Пълният текст на всяка една от проектозаповедите ще бъде публикуван на Интернет страницата на министерството на околната среда и водите – http://www.moew.government.bg и ще бъде на разположение в административната сграда на съответната Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ), както следва: РИОСВ-Русе, РИОСВ-Велико Търново и РИОСВ-Плевен.

Коментирай