Виенска кръгла маса на зелените общински съветници

22.02.2008г. / 10 35ч.
Аз жената
Виенска кръгла маса на зелените общински съветници

На 22 и 23 февруари 2008 във Виена ще се проведе IV-тата Централноевропейска кръгла маса на зелените общински съветници. Организатори на събитието са Австрийската зелена фондация, Виенските зелени и Зеленият диалог – Изток-Запад.

Темата на кръглата маса е: “Как да използваме кампанията за избори за Европейски парламент през 2009 г. за развитие и доизграждане на структурите на зелените партии в Централно и Източноевропейските страни, членове на ЕС”.

Ще бъде представен опитът от успешни кампании на Зелените в Австрия и Чехия. Всички участници ще представят изборните резултати от последните години, както и законовите изисквания и ограничения.

Ще бъде разгледана и работата по подготовката на Общоевропейската кампания за изборите на Европейски парламент през 2009 г.

На срещата ще присъстват зелени депутати от Австрийския парламент, зелени общински съветници от Виенската община и представители на Зелените партии на България, Унгария, Полша, Словакия, Румъния и Хърватия, на която предстои членство в Европейския съюз.

От Българска страна Зелената партия ще бъде представена от Оги Ковачев – международен секретар и Христо Бардуков – общински съветник в Созопол.

Коментирай