В Бургас започна почистването на улиците

13.03.2008г. / 16 43ч.
Аз жената
В Бургас започна почистването на улиците

Стартира почистването на улиците в Бургас, с което се цели подобряване състоянието на тяхната настилка след зимния период. Така ще се оптимизира и качеството на въздуха в града.

Почистването започна от основните транспортни артерии в централната градска част – улица “Александровска” и булевардите “Христо Ботев”, “Демокрация”, “Сан Стефано”, и “Стефан Стамболов”, след което ще продължи с измиване на пътните настилки в комплексите на града.

Дейностите по почистването на улиците ще доведат до намаляване на количеството на праха, който се е натрупал по тях през зимата. Те ще се извършват веднъж дневно, а през летния сезон – сутрин и вечер.

Действията по поддръжката на бургаските улици се извършват от три екипа, всеки от които разполага с една тежкогабаритна фадрома и два самосвала. Те ще продължат до 15 ноември, когато започва следващия зимен период.

Едновременно с това започна и пролетното почистване на пътищата в съставните селища на Община Бургас от битови, строителни и селскостопански отпадъци. Там работят екипи на общинската фирма “Чистота”. Те разполагат с най-съвременна почистваща техника – един едрогабаритен товарач, три самосвала, един голям верижен булдозер и един багер. Дейностите по пролетното почистване ще продължат до края на месец април.

Не на найлоновите торбички!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
хихи ( преди 11 години )
Крайно време беше някой да сети за чистота на града.В крайна сметка нали сме вече в Европа,а пък сме и туристическа дестинация.Няма само да дишаме праха от строителните обекти,не ни стига Лукойл,ами и това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар