Предстои “Хоро се вие, извива” 2008

17.03.2008г. / 10 36ч.
Аз жената
Предстои “Хоро се вие, извива” 2008

На 22 март 2008 г. от 11:00 ч. в зала “Триадица”, София ще се проведе Втори Национален Фестивал за народни хора “Хоро се вие, извива”.

Тази година в първата конкурсна част всички групи ще танцуват заедно: Право тракийско хоро, Елено моме, Ширто и Ганкино хоро. Във втората част всяка група ще изпълнява две хора по свой избор, различни от тези, които се играят в първата част. В третата конкурсна част представители от различните школи ще се надиграват на ръченица (до две двойки от група). Извън конкурсната част групите ще танцуват на жива музика и ще научат ново хоро. Всеки участник ще заплаща такса в размер на 5лв.

Миналата 2007 година фестивалът протече под перфектната организация на Столичен Район “Триадица”, Народно читалище “Димитър Динев” и Спортен клуб “Триадица” със съдействието на Дирекция “Култура и образование” към Столична община. Тогава взеха участие над 500 танцьори от 20 клуба по народни танци от страната.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Ивайло ( преди 11 години )
Играя в една такава група , но съм с травма и няма да мога да взема участие.Наистина чух прекрасни отзиви за миналото издание и за организацията , и за безпристрастното жури.Надявам се допуснатите състави да бъдат коректни един към друг и наистина учасниците да бъдат аматьори , защото разбрах , че някои ръководители , типично по български , ще включат самодейци , за да се представят по-добре. Явно дори и тук , където целта е да се забавляваме , пак има хора , които ще мамят .Смешно и трагично !Желая успех на всички
отговор Сигнализирай за неуместен коментар