Арт изложба на опасни стоки

17.03.2008г. / 11 51ч.
Аз жената
Арт изложба на опасни стоки

Вчера, 16 март 2008 г., г-жа Меглена Кунева, Еврокомисар по защита на потребителите, в присъствието на председателя на Комисията за защита на потребителите г-н Дамян Лазаров, официално откри арт изложба на творби, илюстриращи опасни стоки, както и концептуални плакати на страните от Европейския съюз. Нетрадиционната изложба е посветена на Европейския ден на потребителя – 15 март, който тази година е под мотото: “Запознайте се с правата си! Възползвайте се от правата си!”.

Картини, снимки, репродукции и арт инсталации, които представят различни опасни стоки, открити на българския пазар през 2007 г. от Комисията за защита на потребителите, бяха разположени на пешеходния мост на Националния дворец на културата (НДК). Организирано беше изключително представяне на творба на учениците от Националната художествена гимназия под ръководството на г-жа Мария Ландова, директор на училището и преподавател Момчил Мирчев. Те представиха огромно дърво, върху което с помощта на минувачите окачиха цветни оригами, направени от фотографии на опасните стоки.

Целта на нестандартната изложба бе да даде възможност на гражданите да се запознаят отблизо с всички стоки, които контролният орган забрани през миналата година, тъй като се доказа по безспорен начин, че крият риск за живота и здравето на хората.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Елиана ( преди 11 години )
Знае ли някой до кога ще бъде тази изложба?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар