Манията Texas Hold’em Poker

24.03.2008г. / 09 34ч.
Аз жената
Манията Texas Hold’em Poker

Със започването на тази нова рубрика, ще се постараем да ви преведем през дебрите на най-новата мания, наречена Texas Hold’em Poker.

Вече набиращ популярност и в нашата родина, Texas Hold’em покерът превзе света преди години. Причините са много – играта предлага огромен микс от емоции и адреналин, съчетани с голямо количество умения и късмет.

Надявам се с моя помощ и ваше желание, холд’ем покерът да се превърне в едно добро и доходоносно хоби. Затова започваме с

какво е Texas Hold’em poker

Това е най-популярната форма на покер в световен мащаб. Представлява перфектната комбинация от умения/късмет и боравене с информацията.

За пример нека вземем шаха. Там цялата информация за ходовете на противника ни е налице и побеждава човекът с най-големи знания/подготовка. На другият полюс е 5 card draw покерът ( най-популярния доскоро в България, който е с 5 скрити карти – б. а.). Там нямаме никаква информация за картите на играча срещу нас и късметът играе много по-голяма роля.

Texas Hold’em Poker представлява комбинация между двете. При него всеки играч получава по 2 скрити карти. Раздават се и 5 общи карти с лицето нагоре. Те се ползват от всички играчи в раздаването с цел да направят най-добрата ръка. Така скритата информация и известните ходове на противника направиха Texas Hold’em покера любима игра на милиони хора. Днес орди покер фенове, хора на възраст от 18 до 100 години, играят всеки ден и всеки час във всяка една точка на земното кълбо.

Популярността на играта нараства неимоверно след като организаторите на големите турнири по покер поставят камери при картите на самите участници. Така и публиката става съпричастна към блъфовете, добрата или лошата игра на състезаващите се. Такива телевизионни турнири са World Series Of Poker (WSOP), European Poker Tour (EPT) и много други. Призовите места в класирането носят награди, които са непосилни за останалите спортове. За пример ще вземем миналогодишният победител в главния турнир на Световните Серии по Покер. Той получи награда от 12 000 000$. Огромните наградни фондове и хазартната натура на човека привличат хиляди участници от десетки държави за всеки един голям турнир. Големите играчи винаги са казвали, че в Hold’em покера 25% е късмет и 75% умения. Тези професионални покер играчи имат зад гърба си по повече от една победа. Също и по много финални маси ( това е когато измежду хилядите участници останат само 9 или 6 човека ). Факт е, че в САЩ още от 70-те години на миналия век, Texas Hold’em покерът е признат за игра на умение, не на късмет.

За да се доближим до тези професионални играчи, в тази рубрика на любимият ви сайт ще се запознаем с тънкостите на играта. Ще намерите много теория, реални ръце от големи турнири, описания къде и как може да играете.

На някои от вас може да им се стори смешно да трябва да четат как да играят карти, но веднага се сещам едно много добро изказване на професионален покер играч :

“В покера има лесни пари, защото много хора мислят че има лесни пари”

Това е така, защото правилата на играта са много лесни и се научават за 5 минути. Истински запалените фенове и професионалните играчи учат цял живот. Когато някой няма желание да чете и да се усъвършенства, тогава той просто си плаща по масите :). Така става валидна друга моя любима фраза :

“Добрият покер играч не разчита на късмета – той играе срещу него”


И като се заговорихме за лесни правила, следващият материал е за тях – прочетете тук.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
mamata ( преди 11 години )
могат ли жените да играят ПОКЕР?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар