Конкурс за най-зелено околожилищно пространство

24.03.2008г. / 23 00ч.
Аз жената
Конкурс за най-зелено околожилищно пространство

Тази пролет Коалиция “За да остане природа в България”, Граждани за Рила и Сдружение “Доброволци България” честитят пролетта на всички отговорни българи с национален конкурс “Красива среда за хармоничен живот” – за най-свежо и зелено околожилищно пространство.

Поканени за участие са хора от всички възрастови групи и всички населени места, които искат между 22 март и 22 април 2008 г. да обединят усилията си за облагородяването на ежедневната среда и света около себе си. Като част от конкурса ще бъдат оценявани постигнатите резултати в почистването, озеленяването, ремонтирането или създаването на детски площадки, пейки, беседки и други елементи, правещи градската ни среда хармонична среда.

Надеждата е в инициативата да се включат възможно най-много българи и заедно да превърнат общите пространства в гостоприемна и здравословна среда за живот, която е и белег, и предпоставка за хармонични междучовешки отношения.


Повече информация за идеята, условията и критериите за оценяване на конкурса можете да намерите на: http://forthenature.org/actions/101 със съвети и насоки, както и помощни материали за участниците.

В инициативата досега са изявили ентусиазма си да се включат граждани от София, Варна, Русе, Пловдив, Силистра и Пазарджик.

Покана за залесяване в Бургас

Коментирай