Подпишете се на топка, помогнете на деца

25.06.2008г. / 12 09ч.
Аз жената
Подпишете се на топка, помогнете на деца

Започва благотворителен проект в помощ на детската клиника към Александровска болница.

Кампанията ще обхваща оставащите 4 турнира по плажен волейбол и ще помогне на най-старото детско лечебно заведение в България, което се нуждае от спешен ремонт на част от помещенията и ново медицинско оборудване.

По време на турнирите върху огромни плажни топки зрителите от публиката ще имат възможност да се подписват в полза на благотворителната кампания. За всеки получен подпис Хенкел ще дарява 2 лева за детската клиника. На финалите по плажен волейбол в София (5 – 7 септември), на доц. Пенка Переновска, завеждаща детската клиника, ще бъде връчен чек с набраната сума.

Досега в България по “Детския проект” на компанията са подпомогнати Специализирана болница за деца с онкохематологични заболявания; Дом за деца, лишени от родителска грижа в с. Разлив; Специализирана болница за инфекциозни и паразитни заболявания, Болница за активно лечение и терапия на деца с церебрална парализа; Ресурсния център в гр. Хасково (специализирана техника за незрящи деца); Специализирано средно училище с детска градина за деца с увреден слух “Проф. Д-р Дечо Денев”.

Тази година по линия на “Детския проект” ще бъде подпомогната финансово Първа детска клиника. Тя е най-старото детско лечебно заведение в България. Сегашната й сграда е построена през 1926 г. Детската клиника приема за диагноза и лечение деца от 0 до 18 години със заболявания на дихателната система, деца с хематологични заболявания от цялата страна, както и деца, нуждаещи се от спешна медицинска помощ. Тази детска болница служи и като база за обучение на всички звена от системата на висшето медицинско образование. Друга традиционна отговорност на клиниката е провеждането на годишната Национална конференция за общопрактикуващи лекари и педиатри.

Хенкел традиционно спонсорира спортни събития по целия свят. Сред тях са и кръгове от Световния шампионат по плажен волейбол – в Париж и Клагенфурт. През 2008 година Хенкел, в партньорство с M-tel, подкрепя петте турнира по плажен волейбол от националното първенство на България и съчетава спорта с благородна кауза. Заповядайте на турнирите от веригата M-tel Beach Masters и подкрепете “Детския проект” с подписа си!

Предстоящи турнири:
27-29 юни – Слънчев бряг, Cacao Beach
24-27 юли – Варна, Южен плаж
08-10 август – Созопол
05-07 септември – София, НДК

* * *

Дарение от 10 000 лева получи Първа детска клиника

Коментирай