Кои са най-красивите места на света, които си заслужава да посетите?

Скалите на Мохер в Ирландия 

19.05.2024г. / 16 09ч.
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Дори вече да сте резервирали вашата лятна ваканция, няма нищо лошо да последвате ума си и да видите къде може да ви отведе той. Заемете удобна позиция и си позволете да помечтаете. Не забравяйте, че мечтите се сбъдват! Ето и няколко места, които ще ви помогнат да полетите на крилете на фантазията си:

Кападокия, Турция 

Кападокия, област в Турция (там, където цели градове са били изсечени в скала), е доста невероятна сама по себе си. Но всеки път, когато балони с горещ въздух осеят небето (много от тях, които изплуват точно при изгрев слънце), нивото на красотата му буквално се покачва.

Свързани статии

Кавказки планини, Грузия

За приключенците пътешественици, които са се уморили от претъпканите планински пътеки в Алпите, Грузия има всичко необходимо, от което се нуждаят, че дори и повече! Най-добрият начин да станете свидетели на разнообразието на терена на страната е по нейните туристически пътеки, които минават през планинската верига Голям Кавказ, разделяща Европа от Азия.

Скалите на Мохер, Ирландия 

Малко места илюстрират суровата, непокорна красота на западното крайбрежие на Ирландия като това природно чудо.

Свързани статии

Галапагоски острови, Еквадор 

Ако можете, поставете си за цел да посетите тази територия на Еквадор. Там буквално ще се окажете в друго време, с подобни на динозаври гигантски костенурки, които крачат бавно през високата трева. (Професионален съвет: Круизът определено е предпочитаният начин за изследване на островите).

Големият бариерен риф, Австралия 

Въпреки че Големият бариерен риф (известен още като най-големия жив организъм на Земята) може да се види от космоса, най-добрата гледна точка принадлежи на запалените гмуркачи с шнорхел, които го посещават всяка година.

Свързани статии

Езерото Блед, Словения 

Има причина езерото Блед да е едно от най-популярните места в Словения. Със своите изумрудени води, гледки към заобикалящите Юлийски Алпи и подобен на този от „Дисни“ замък високо на хълм, няма да ви липсват перфектни гледки, ако се осмелите да отидете там.

Свързани статии

Палаван, Филипините 

Със своите сини лагуни и варовикови скали е лесно да се разбере защо Палаван постоянно е избиран за един от най-интересни острови в света. Освен това е дом на подземната река Пуерто Принцеса, обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, която пътува през подземна пещерна система.

Памуккале, Турция 

17-те етажни басейна на Памуккале („памучен замък“ на турски) са толкова красиви, колкото са горещи и изворите им. Купчините бял травертин (форма на варовик) гледат към град Денизли, а неподвижните води с температура от около 35 градуса отразяват идеално синьото егейско небе.

Свързани статии

Остров Ваадху (Вааду), Малдиви 

Биолуминесцентният фитопланктон в морските рифове излъчва ярко синьо сияние, което го кара да изглежда така, сякаш звездите по някакъв начин са намерили своя път надолу към земята за през нощта – феномен, който уместно стана известен като „Море от звезди“.

Свързани статии

Убуд, Бали 

Колкото и претъпкан да е Убуд, градът е само на минути от десетки старинни села и спокойни гледки към провинцията. Наемете мотоциклет или велосипед от вашия хотел и се изгубете в селата, мандариновите горички и оризовите полета – всички те се поддържат живи от фермери, които се грижат за терасите точно както предишните поколения са правили от хилядолетия.

Национален парк Банф, Канада 

Националният парк Банф завладява с гледки към канадските Скалисти планини. Паркът е известен и с изобилието си от красиви езера, включително езерото Луиз, езерото Морейн и ледниковото езеро Минеуанка – всяко по-девствено от предишното.

Боулдърс Бийч, Южна Африка 

Разположен на крайбрежието на залива False Bay, южно от планината Table, Boulders Beach (Боулдърс Бийч) показва известните красиви пейзажи на Кейптаун: яркосиня вода, гранитни скали и дори пингвини. Много хора плуват тук само на няколко метра от очарователната общност на африканските пингвини. Не се колебайте просто да седнете и да се възхищавате и на „разточителната“ брегова ивица.

Свързани статии

Анхел Фолс, Венецуела 

Венецуела изобилства от природни чудеса, включително най-високия водопад в света (19 пъти по-висок от Ниагарския водопад) – водопадът Анхел, разположен в защитения от ЮНЕСКО национален парк Канайма.

Бамбукова горичка Арашияма, Япония 

Всеки пътник трябва да изпита ефирното сияние и привидно безкрайните височини на тази бамбукова горичка в покрайнините на Киото. Изживяването дори се простира отвъд визуалната сфера: през 1996 г. Министерството на околната среда на Япония включва звуците тук – скърцане на дърво, шумолене на листа – като един от 100-те най-добри звукови пейзажа на Япония.

Авеню на баобабите, Мадагаскар 

Отделен от континентална Африка с 400 км вода, Мадагаскар е олицетворение на приключението. Тайните на островната нация включват гигантски молци, лемури с очи на буболечки и места като сюрреалистичния булевард на баобабите, където вековните дървета достигат височина от почти 30 метра. 

Свързани статии

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
ееее ( преди 1 месец )
пъъъълен смех Дами и Господа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар