Озарение след живота

09.10.2008г. / 13 46ч.
Джадала Мария
Озарение след живота

Озарение след живота – Записки на психиатъра” е новата книга на Д-р Теменуга Димитрова. Д-р Димитрова бе така добра да ни изпрати книгата с лично посвещение към редакцията на Az-jenata.bg, за което й благодарим! В книгата също е поместен материал “Кураж или как съобщих на мама”, участвал в един от нашите конкурси.

Темата за живота след смъртта е наистина трудна. Ето и част от отзива на доц. Поли Петкова от Асоциацията по поведенческа психотерапия за книгата: “Кой, ако не един модерен психотерапевт, би обяснил на хората, че животът е вечен, че не трябва да губим стабилността си и трябва да продължим да живеем. Книгата е първо по рода си медицинско предизвикателство и опит за помощ към нуждаещите се. Просто трябва да вярваме в живота!”.

В книгата Д-р Димитрова търси отговори на въпроси като Какво е смъртта? Защо и как умираме? Какво са некролозите? Книгата, макар и много лична, е повече от любопитна и ни помага да намерим отговори на различни въпроси, по които често отбягваме да мислим, но рано или късно се сблъскваме с тях.

това е седмата поред книга на д-р Теменуга Димитрова – психиатър и психотерапевт, член на Клуба на лекарите – писатели към БЛС. Написаното от нея е наистина един модерен прочит на вечните теми за смъртта и приемането й.

Корична цена: 5,50 лв.

* * *

Напръстникът на Баба Анка
Продавач на надежда
Коледната приказка на един детски лекар
Вдъхновение от Писан или Опашатия Хари Потър

Коментирай