Честита Първа пролет – честит пролетен сняг

21.03.2009г. / 23 56ч.
Вергиния Генова
Честита Първа пролет – честит пролетен сняг

Астрономическата пролет вече дойде! Оглеждаме се наоколо и вместо побелели от цвят плодни дръвчета, намираме ги побелели от сняг.

Свикнали сме това да е времето когато излизаме на разходка само по жилетка, да берем букети с кокичета и минзухари, да се радваме на първите лъчи на слънцето и да сваляме мартеничките, след като видим нашите приятели щъркелите.

Тази година обаче за първа пролет осъмнахме под преспи сняг и ни завъртяха фъртуните на ледения вятър. Вместо да ходим на разходки си оставаме в къщи под одеялото с голяма чаша чай. И се питаме – дали е нормално? Цяла зима не ми се струваше нормално две седмици да е с положителни температури, две седмици с отрицателни, но като говорим за баба Марта това си е в реда на нещата. Подобно на всички жени тя обича промените, изненадите и забавите, дори никой друг да не ги очаква.

Наистина беше много хитра идея точно в петък баба Марта да обърка плановете на всички, които плануват пътувания, да натрупа на места дори и по 60 см сняг, да обърка уличното движение в големите градове и да превърне земята може би за последно в бяла приказка

Според прогнозите съвсем скоро баба Марта ще се усмихне. Но пък определено симпатизира на скиорите и сноубордистите и им подарява още няколко дни вълшебна зима.

Честита първа пролет!

Коментирай