1 ч.
-
Порции: 8
В тенджера сварете аспержите с малко вода, колкото да ги покрие. Не варете прекалено, за да останат леко твърди.
В друга, по-голяма тенджера, в подсолена вода, сварете пастата. Варете не повече от 8 минути.
В тиган запържете чесъна в зехтина на слаб огън, докато добие златист цвят. Добавете маслото в тигана заедно с лимоновия сок. Гответе и разбърквайте, докато маслото се разтопи напълно. Поставете скаридите в тигана и ги пържете, докато потъмнеят леко.
В голямата тенджера с пастата (която вече сте отцедили) изсипете всички продукти от тигана заедно с аспержите и гъбите в тенджерата. Задушете, докато всички съставки омекнат напълно. Овкусете със солта и пипера.
Сервирайте пастата, поръсена с пармезана.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: