Меню

Паста със скариди и аспержи

14 април 2015 | 10:03 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
200 г аспержи
1 пакет паста
4 скилидки чесън
½ чаша зехтин
1 чаша масло
1 супена лъжица лимонов сок
200 г скариди
150 г гъби, нарязани на тънко
½ чаша настърган пармезан
сол и черен пипер на вкус
1 ч.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

В тенджера сварете аспержите с малко вода, колкото да ги покрие. Не варете прекалено, за да останат леко твърди.

В друга, по-голяма тенджера, в подсолена вода, сварете пастата. Варете не повече от 8 минути.

В тиган запържете чесъна в зехтина на слаб огън, докато добие златист цвят. Добавете маслото в тигана заедно с лимоновия сок. Гответе и разбърквайте, докато маслото се разтопи напълно. Поставете скаридите в тигана и ги пържете, докато потъмнеят леко.

В голямата тенджера с пастата (която вече сте отцедили) изсипете всички продукти от тигана заедно с аспержите и гъбите в тенджерата. Задушете, докато всички съставки омекнат напълно. Овкусете със солта и пипера.

Сервирайте пастата, поръсена с пармезана.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай