1 ч.
-
Порции: 10
За блата:
Разбийте 4 от яйцата със захарта. Прибавете брашното. Разбъркайте с миксер и изсипете сместа във форма за торта, на дъното на която предварително сте постлали хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на около 180 градуса.
За крема:
Разбийте маслото с пудрата захар. Прибавете един по един 4 от жълтъците от останалите яйца. След това добавете сметаната, която сте разбили предварително на сняг. Настържете кората от лимона. Прибавете и нея заедно с белтъците (разбити на сняг), желатина (предварително накиснат във вода).
Всичко се разбърква и се изсипва върху блата. Оставете парфето да се стегне в хладилник за няколко часа. Сервирайте охладено.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: