Меню

Ягодов маслен сладкиш

26 април 2015 | 11:46 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг пресни ягоди
½ чаша захар
2 и ¼ чаши брашно
4 супени лъжици бакпулвер
2 супени лъжици кафява захар
¼ чаена лъжичка сол
1/3 чаша олио
1 яйце
2/3 чаша прясно мляко
2 чаши бита сметана
2 ч.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Измийте и сложете ягодите в купа. Залейте ги с ½ чаша захар. Нека омекнат и пуснат малко сок. Загрейте фурната на 220 градуса. Намазнете тава за печене и я поръсете с брашно.

В средно голяма купа смесете брашното, бакпулвера, 2-те супени лъжици кафява захар и солта. Разбъркайте добре, наливайки олиото. Бъркайте с миксер. Сместа трябва да започне да наподобява маслени трохи.

Направете кладенче в средата и започнете да добавяте бавно предварително разбитото яйце в млякото. Разбърквайте с миксера, докато стане хомогенно тесто.

Разстелете тестото в тавичката за печене и печете в загрята фурна за около 15-20 минути или докато тестото стане златистокафяво. Извадете го и го оставете да изстине.

Нарежете го по средата, за да се получат два блата. Поставете ягодите върху единия блат и покрийте с другия. Гарнирайте с останалите ягоди и сметаната както прецените.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай