-
Порции: 10
Измийте и сложете ягодите в купа. Залейте ги с ½ чаша захар. Нека омекнат и пуснат малко сок. Загрейте фурната на 220 градуса. Намазнете тава за печене и я поръсете с брашно.
В средно голяма купа смесете брашното, бакпулвера, 2-те супени лъжици кафява захар и солта. Разбъркайте добре, наливайки олиото. Бъркайте с миксер. Сместа трябва да започне да наподобява маслени трохи.
Направете кладенче в средата и започнете да добавяте бавно предварително разбитото яйце в млякото. Разбърквайте с миксера, докато стане хомогенно тесто.
Разстелете тестото в тавичката за печене и печете в загрята фурна за около 15-20 минути или докато тестото стане златистокафяво. Извадете го и го оставете да изстине.
Нарежете го по средата, за да се получат два блата. Поставете ягодите върху единия блат и покрийте с другия. Гарнирайте с останалите ягоди и сметаната както прецените.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: