Тържествено орисват 2 бебета на Бабинден

20.01.2011г. / 09 44ч.
Аз жената
Тържествено орисват 2 бебета на Бабинден

По случай Бабинден акушер-гинеколози ще орисат "Бебе на годината " - последното за 2010 г. и първото за 2011 г.

На 21 януари, Ден на родилната помощ, в "Майчин дом" в София първото бебе на 2011 г. - Габриел - ще бъде орисано от изпълнителния директор на болницата – доц. Виктор Златков. Заедно с благопожеланията на акушер-гинеколозите от най-голямата АГ болница в България, Габриел ще получи сребърен медальон "Бебе на годината" – символ на кампанията.

За дванайсета поредна година организаторите на "Бебе на годината" отличават и екипа на болницата, в която е родено бебето, с почетна табела. На нея са изписани имената на лекарите и акушерките, дали живот на новороденото. В деня на родилната помощ „Майчин дом” ще получи за пети път почетната табела.

Пак на 21 януари, но за първи път почетна табела "Бебе на годината" ще бъде връчена и на изпълнителния директор на МБАЛ „Русе” – д-р Минчо Вичев, за раждането на последното бебе на 2010 г. Д-р Вичев ще ориса бебе Георги, който се роди в русенската болница на 31 декември 2010 г. в 23.35 ч. Последното бебе на 2010 г. също ще получи своя сребърен медальон на тържеството по случай Бабинден в русенския АГ комплекс.

Вижте още:
Бабинден
Стих за Бабинден

 

Коментирай