Baby Voice – Музикални занимания за майки с бебета и малки деца

14.03.2011г. / 13 06ч.
Аз жената
Baby Voice – Музикални занимания за майки с бебета и малки деца

Музиката има благотворно влияние върху развитието на децата от най-ранна възраст, затова „Къща за музика и игри“ на Voice Academy организира музикални занимания за бебета и техните родители.

Заниманията се провеждат в понеделник, петък и събота, от 10:30 – 11:30ч.

Основната цел на тези музикални занимания е да спомогнат за сближаването на майката и детето чрез музика. Бебетата и малките деца инстинктивно реагират на музиката и я възприемат съвсем естествено, тъй като тя присъства в живота им от самото начало – чрез различните звуци и песни, с които възрастните общуват с тях. Затова детето се чувства комфортно по време на нашите музикални занимания – докато играе напълно свободно, то слуша специално подбрани мелодии и песни, изпълнени от майка му. Гласът на майката, бащата или друг близък човек действа успокояващо на детето, предразполага го и то неусетно се включва в упражненията заедно с другите деца. Малките и техните родители изпълняват заедно песни, рими, движат се, танцуват, свирят на детски инструменти и така преоткриват нови начини да се забавляват заедно.

Заниманията дават възможност на майките да научат много песни и музикални игри, които да използват в ежедневното общуване със своите деца.

Освен за засилването на връзката родител-дете, заниманието с музика оказва благоприятно въздействие и върху ранното социализиране на малкия човек. В груповите занимания децата правят своите първи опити да общуват с техни връстници, докато се забавляват правейки музика заедно и постепенно свикват с присъствието на други хора.

Заниманията се водят от Здравка Матеева, детски музикален педагог и преподавател по солфеж и пиано с дългогодишна практика. Тя е завършила Музикална педагогика в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. В работата си прилага нови методи и подходи на работа с деца, използвани в европейската и американска музикално-изпълнителска практика.

Цена за единично посещение – 9 лв.
Абонаментни карти:
12 посещения (45 дни) – 20% отстъпка – 85лв.
8 посещения (45 дни) – 15% отстъпка – 60лв.

За информация и записване:
tel.: +359 2 870 62 86

Прочетете още:

Коментирай