Апарат за лечение на жълтеница дари Силви Вартан на бургаската болница

16.06.2011г. / 09 09ч.
Аз жената
Апарат за лечение на жълтеница дари Силви Вартан на бургаската болница

Фондация „Силви Вартан“ дари на Отделението по неонатология на бургаската болница апарат за интензивна фототерапия на неонатална жълтеница. Апаратът е на стойност 18 249 лв.

Световноизвестната певица, която е родом от България, е известна с благотворителната си дейност, особено в Бургас, откъдето преди време осинови своята дъщеричка Дарина.

Неонаталната жълтеница при бебетата се получава в случаи, когато майката и плодът са с различен резус фактор. Една от другите причини е когато плодът е с незрял черен дроб. Лечението на тези деца протича под лампа със светлина със специална дължина на вълната.

„Предният апарат за фототерапия, с който разполагаме, е дарен от същата фондация преди години. Той се използва интензивно, така че дарението идва в подходящ момент, защото резултатът от лечението е много добър“, каза д-р Слава Коларова – началник на Отделението по неонатология на МБАЛ-Бургас.

Отделението получи и друга придобивка – 9 електронни везни с които се следи теглото на новородените. Везните са подарък от радио FM+ и са купени със средства от благотворителна томбола, организирана от радиото за Деня на детето.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Петя ( преди 11 години )
На тази красива ,благородна и със широко сърце жена се възхищавам с цялата си душа!Прекрасна е !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар