Как да изберем най-подходящата чаша за хранене на детето

16.09.2011г. / 11 32ч.
Аз жената
Как да изберем най-подходящата чаша за хранене на детето

Тръгването на детска градина е повратен момент, както в развитието на детето, така и в отношенията Ви с него. Малчуганът, който е свикнал с Вас и със своите вещи вече ще трябва да общува с други хора и самостоятелно да се справя с дейности, за които до сега мама е помагала. Един от проблемите, с които децата се сблъскват е, че вече се налага сами да се обслужват. Разбира се, леличките в детската градина помагат, но за основните дейности като хранене и пиене, всичко е в ръцете на детето. И тук започват проблемите с разлети сок или вода, изцапани дрехи и мебели, лепкащи ръчички и т. н.

А дали наистина всичко е толкова сложно, колкото изглежда? И има ли начин да се направи по-лесно както за Вас, така и за детето?

Разбира се, че има начин цялата тази цапаница да бъде избегната. И тук на помощ идват нетечащите чашки, които през последните години станаха задължителен инвентар в повечето детски градини.

За да улеснят родителите и най-вече децата, Нуби създадоха серия нетечащи чашки, които са подходящи за използване от 6-ти месец до неколкогодишна възраст.

През различните етапи от развитието си Вашето дете ще има нужда от чашки с различни видове накрайници. Обикновено преходът от един към друг тип накрайник е индивидуален избор на всяко дете, но общоприетата последователност е да се започне с чаша с мек накрайник (6-9ти месец), следва твърд накрайник и след това се преминава към чашка със сламка.

През всичките тези етапи най-важно е чашката да бъде нетечаща, да е интересна и безопасна за вашето дете.

Няма точен момент, в който да отстраните биберона и да преминете към чашка. Колкото повече чакате, толкова по-трудно става. За да стане по-лесно, е удачно чашката да е с мек силиконов накрайник, защото това е усещане, което е познато на детето. Чашата може да бъде с дръжки или без, тя трябва да е с ергономична форма, за да е удобна за хващане. Неразливащата се чашка Nuby е уникално проектирана да приляга на детската ръка, а веселите цветове и картинки правят чашките Нуби любими на децата.

След мекия накрайник, идва следващата стъпка – твърд накрайник, който е със специално гумено покритие – гъвкаво и подходящо за дъвчене и чесане на зъбките. Накрайникът е покрит с капаче, което го предпазва от замърсяване. Чашата има клапа за регулиране на скоростта на изтичане на течността. Ако например детето е злоядо – обръщате клапата на FAST и така чашата ще пуска повече течност за единица време. Ако бебето е лакомо – обръщате клапата на SLOW, което означава, че то ще получава по- малко течност за единица време. Или пък може да започнете с клапа обърната (към накрайника) на SLOW и с течение на времето, когато прецените, че детето може да поема по-голяма струя течност, просто да завъртите клапата. И така не е необходимо да купувате няколко чашки с различна пропускливост.

И ето, че Вашето мъниче вече ходи и обикновено иска да държи и размахва нещо в ръцете си. Магическите чашки Нуби със силиконова сламка дават възможност на детето да тича и скача със своята чаша в ръка.

Ергономичната форма и грапавата повърхност на чашката я правят удобна за държане, а мекият силиконов накрайник намалява риска от нараняване. Той е мек и подвижен и следва движенията на детската уста. Има и капаче, което предпазва от замърсяване. Изолираната стена не само поддържа температурата на напитката за по-дълго време, но и предпазва чашата от изпотяване. От външната страна стената е обсипана с весели холограмни картинки, които се местят при всяко движение. Удобна и интересна, тази чашка ще спечели симпатиите на Вас и Вашето дете за дълго време. Чашките със силиконова сламка и обратна клапа Dual Flow, която позволява да се регулира скоростта на засмуканото от детето количество.

Чашките Нуби са подходящи за различни течности – вода, сок, чай, мляко. Не слагайте газирани напитки, защото могат да предизвикат изтичане. Произведени са от нетоксични и безопасни материали – полипропилен, гума, силикон.

Всички продукти с марка Nuby можете да разгледате на сайта www.nuby.bg.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
optimistka ( преди 11 години )
На мен пък статията ми беше много интересна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимно ( преди 11 години )
Проблем от световен мащаб. Също като този памперса на кошарката ли да се смени, или на кое да е подходящо място.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар