Ританките – удобни и практични

13.04.2007г. / 09 37ч.
Вергиния Генова
Ританките – удобни и практични

Ританките са неизменна част от облеклото, която влиза в гардероба и на зимните и на летните бебета. Може да се използват от първия ден на раждането. Особено практични са памучните ританки, защото са меки и нежни към кожата на детето.

Има разбира се и плюшени, хавлиени, поларени и т. н. ританки, но определено класиката са памучните.
Когато избирате ританки, а и други бебешки дрешки, онова, за което трябва да внимавате и да обръщате внимание е материята да не запарява и да не причинява алергия. Затова специално обръщайте внимание на производството, на оцветителите, ако ританките са цветни, на шевовете – бебешката кожа е изключително нежна.
Определено трябва да се избягват изкуствените материи, в които има съдържание на найлон.

Прекалено плитките ританки, в които няма място за целия памперс са неудобни за бебчетата. Може да изглежда малко смешно, но е по-добре ританките да са над кръстчето на бебето. Също е удачно ританките да са с достатъчно голямо стъпалце, така че крачето на бебето да се чувства удобно и свободно в тях.

Хубаво е когато купите ританки, преди да ги облечете на бебето да ги изперете, след което да ги обърнете от вътрешната страна и да проверите дали няма кончета, които могат да попаднат между пръстчетата на бебето и да го дразнят. Ако това се случи то ще плаче постоянно, защото ще му бъде дискомфортно, а вие ще се чудите каква ли е причината, което пък ще ви притесни и изнерви.

Когато използвате ританки, няма нужда от чорапки, които може да стягат малкото краче или то постоянно да ги изритва.

Ританките лесно се обличат и събличат. Няма метални копчета, ципчета, които биха могли да одраскат крачетата или да причинят алергия на бебето.

С една дума ританките са за препоръчване и за тях може да се кажат само положителни неща.
Ако сте млада майка, запасете се с повечко от тях и определено ще останете доволна, а бебчето ще ви се отблагодари с мили гукания.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
toni ( преди 11 години )