Благодеятели

26.09.2007г. / 09 34ч.
Аз жената
Благодеятели

Благодарение на доц. Емилия Христова, д-р Георгиева, д-р Томова и целия екип на отделението по неонатология към Педиатрията синът ми е жив. На тези хора дължа дори живота си, толкова всеотдайни и добри същества никога не съм срещала. Това са лекари положили клетва, които я спазват и зачитат.
След като синът ми се роди се оказа в критично състояние, бяха го отписали от този свят в болницата, в която го родих. Знаех, че има надежда за тази малка душица и вярвах, че ще се намерят добри лекари, които ще направят и невъзможното за да го спасят. Вярвайки, че доброто съществува, и моето детенце ще оживее, намерих тези хора. Те са повече от светци, всичко, което бих казала ще е малко в сравнение с това, което направиха.
Доц. Христова по това време беше в отпуск, но и за ден не отсъстваше заради моето синче. Прие случая толкова лично, че бдеше над него денонощно. За секунди от нейната уста не се отрониха думи, които да ме обезкуражат, вдъхваше ни сили и кураж и вярвахме, че ще го спаси. Положението беше много тежко, лечението беше много дълго и мъчително. В началото безрезултатно се бореха за живота му, правеха и невъзможното за да го спасят. Вярваха, че в тази малка душица има искрица живот и успяха да я запалят. Винаги ще се прекланям пред тези благородни и перфектни лекари. На тях дължа всяка една усмивка изгряваща на личицето на сина ми, на тях дължа всяка блага дума проронена от устничките му, благодарение на тях в нашия дом зовем името Алекс.

Техните сърца са огромни и намират място да подслонят всяка бедна и нуждаеща се малка душица. Професионалисти с огромни сърца, така ги наричам, защото с това бих ги описала най-точно. Искам отново да изкажа огромната си благодарност за тяхната всеотдайност, и да им пожелая винаги да продължават да бъдат толкова добри!
Прекланям се пред вас и сърдечно ви благодаря!

От конкурса Мини благодеятел

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Ивайло ( преди 11 години )
Тези лекари трябва да получат НАЙ-ВИСОКА ДЪРЖАВНА НАГРАДА и признание.Дано никога като родители да не изпитате това, детето ви да е на ръба на живота и да знаете че всяко тяхно действие всеки пореден час и са решаващи.Нашето детенце също попадна при доц. Емилия Христова, д-р Георгиева в много тежко състояние 5 дни след раждането и е живо и здраво само благодарение на тях. Това са невороятни професионалисти от световна класа и най-вече невероятни и всеотдайни хора.Колкото до парите - важни са - за лекарства за апаратура - за всичко. И въпреки че клиниката по неонатология работи все на ръба на кризата заради липсата на важни животоспасяващи лекарства - тези лекари успяват да спасят по 400 деца на година.Обществото им дължи дълбока признателност, уважение и подкрепа. За нас те са ангели-спасители.Ася и Ивайло Малинови.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
nelkata ( преди 11 години )
Не е вярно, че всичко опира до пари. Смятам, че всички лекари и медицински работници са добри, но за съжаление нашата система ги е докарала до положение да имат определени "нужди". Когато обаче се наложи да работят както трябва - го правят, защото са добри хора - иначе нямаше да изберат тези професии...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
hadjieva ( преди 11 години )
Имала сте късмет, мила, обикновено всичко се принизява до пари и ако ги нямаш - тежко ти!!! Цялата им хуманност се изпарява!! Да ти е жив и здрав Алекс!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар