В подкрепа на предотвратяване изоставянето на бебета

06.08.2008г. / 12 15ч.
Аз жената
В подкрепа на предотвратяване изоставянето на бебета

На 9 август 2008 г. от 10.00 часа на eзерото „Ариана” в гр. София социални работници и акушери ще демонстрират правилни подходи за грижите за новороденото в първите дни, когато то се прибере вкъщи. Освен това през целия ден специалисти ще разказват на столичани защо майки изоставят бебетата си, какво е най-важното, за да задържи майката новороденото, как държавата може да помогне на родилки в риск и кое прави една жена добър родител.

Акушери ще демонстрират правилните начини за къпането на бебетата, както и ще дадат съвети в рамките на един час за правилното хранене на новороденото, ценни съвети при приспиването и как да реагират майките, когато са притеснени от плача на своето бебе. Демонстрацията за журналисти ще бъде от 11.00 до 11.30 часа, а до 12.00 часа специалистите ще отговарят на въпросите на медии и майки.

Събитието е част от кампанията „Не ме изоставяй” на фондация "За нашите деца" и списание "9 месеца", която има за цел да предотврати изоставянето в дом за бебета на 100 новородени.

Фондация „За Нашите Деца” е поставила в центъра на своята работа в последните години бебетата в риск и техните майки. За две години социалните работници на организацията предотвратиха изоставянето на 30 новородени.

* * *

Защо се изоставят бебета?
Нуждата от приемна грижа за деца, пострадали от насилие

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
PAVLINA ( преди 11 години )