Лекциите за бъдещи родители празнуват своеобразен рожден ден

25.09.2008г. / 14 54ч.
Аз жената
Лекциите за бъдещи родители празнуват своеобразен рожден ден

Сбирките за бъдещи и настоящи родители, За които az-jenata.bg има удоволствието всеки месец да ви съобщава, се организират от списание “9 месеца”. Те се провеждат вече в продължение на две години в градовете Бургас, Пловдив, Стара Загора, Варна и Велико Търново.

На тези срещи бъдещите и настоящи родители се запознаха с теми като: дишане по време на раждане; първи грижи за новороденото в болницата и у дома; трите етапа на раждането; хранене по време на бременност и кърмене; масаж и обличане на бебето; уроци по кърмене; кой кой е в родилната клиника – разходка в приемно отделение, предродилна и родилна зала; въпроси и отговори по програма майчино и детско здравеопазване; спешни състояния при новороденото; борба с болката в родилната зала и много други.

В лекциите се включиха специалисти от големите акушеро-гинекологични болници, комплекси за социални услуги за деца и родители, РЗОК.

През 2003 г. “9 месеца” стартира инициативата в столицата. Професионална теоретична и практическа подготовка за бременността, раждането и майчинството получиха повече от 17 000 жени от цялата страна. За организирането на сбирките в Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна и Велико Търново д-р Антония Григорова, главен редактор на списанието, пропътува повече от 60 000 километра.

От октомври 2008 г. инициативата ще се провежда и в Плевен.

* * *

Отвориха нов център в София за подкрепа на майки в риск и техните бебета
Бум на раждаемостта във Варна

Коментирай