Пожелания за новородено

11.03.2009г. / 09 56ч.
Вергиния Генова
Пожелания за новородено

Орисването на бебета от добрите феи го има и в днешно време. Близките роднини и приятелки се събират на погача, подаряват и пожелават на новороденото най-различни неща. Разбира се важното е да са все хубави и все от сърце.

Ако и ние сме канени на погача вече мислим какво да подарим на новия човек и какво да напишем на картичката.

Едни са решили да заложат на традиционни пожелания и картички, други желаят сами да ги изработят и измислят.

Ето няколко пожелания, които биха могли да са от полза на онези, които се чудят какво точно да напишат на картичката за изписването на новороденото бебе или когато отиват за първи път да видят малкото съкровище.

Ключовите думи тук, разбира се, са: ангелче, съкровище, сладурче, миличко, дар от Бога, цветенце, пиленце, и т. н. и т. н. Всеки от нас избира как да нарича новородените бебета, но обикновено умалителните изобилстват и желанието да сме добрите орисници расте.

И как да не се случи това, когато това е ново начало, цял един нов свят и наново избуява надеждата ни за по-добро бъдеще!

* * *

Предложения за пожелания на новородено момиченце
Пожелания за новородено момченце

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Христина ( преди 11 години )
Наистина хубава,но позабравена традиция.Но това пък все пак зависи от нас!За моите деца не съм го правила защото не съм знаела,но сега чакаме внуче и непременно ще го направим.Хем ще си направим дамско парти,хем ще уважим традицията,пък и ще има спомени в албума:)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Алисия ( преди 11 години )
Много хубава стара традиция. Жалко, че все по-малко хора я правят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар