Меню

Шоколадово ризото

22 август 2016 | 12:10 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 големи чаши прясно мляко
1 чаена чаша захар
2 ванилови шушулки
4 супени лъжици масло
2 чаши ориз
1 голям черен шоколад или друг по ваш избор, може и течен шоколад
пресни плодове, ядки
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В тенджера сипете млякото, заедно със захарта и ваниловите шушулки, които предварително сте разрязали на две по дължината. След като сместа заври и захарта се разтопи, може да я махнетe от котлона.

В друга тенджера разтопете масло и сложете в него ориза. Слес минута-две, добавете чаша от млечната смес. При приготвянето на ризото, течността се прибавя постепенно, докато непрекъснато бъркате ориза.

Когато е напълно готов, може да добавите шоколадовите парченца (които трябва да се разтопят) или течния шоколад. Сервирайте и поръсете с ядки или с украсете с пресни плодове.

Снимка: istock

Опитайте и:



Как бихте оценили рецептата?
Коментирай