Супа от праз лук

13 декември 2014 | 09:00 | Аз жената
4 от 5 гласа
Добави в любими
За 4 порции:
3-4 стръка праз 
2 с. л. брашно 
3-4 с. л. мазнина 
половин чаша сирене 
1-2 яйца 
половин чаша кисело мляко 
магданоз 
черен пипер 
кубче бульон
1 ч.

Продукти
Приготвяне

Нарежете на ситно праз лука и го пуснете във вряща подсолена вода (може да сложите кубче бульон, вместо сол). Когато омекне, направете запръжка от брашното и мазнината и след като я разредите, бавно я прибавете към супата. Така оставете да ври 5-6 минути.

Преди сваляне от огъня добавете сиренето. Застройте с 2 яйца и кисело мляко. Поднесете поръсена с магданоз и черен пипер.

Снимка: photl.com

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Милена ( преди 12 години )
1 rate up comment 0 rate down comment
Владислава Христова ( преди 12 години )
много добре се получи, честно да си призная бях скиптична към подобна супа, но стана много вкусна :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар