Спаначена чили супа със свинско

28 ноември 2015 | 10:45 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг свинска плешка без кост, нарязана на едри парчета
1 супена лъжица зехтин
1 консерва варен боб, изплакнат
3 големи домата, нарязани на ситно
1 чаша ситно нарязан кромид лук
1 зелена чушка
1 червена люта чушка
2 скилидки чесън, намачкани
¾ чаена лъжичка кимион
1 щипка сол
1 кубче пилешки бульон
1 чаша пресен спанак
2 супени лъжици пресен лимонов сок
1 чаша заквасена сметана
3 стръка магданоз, нарязан на ситно
3 ч.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Изрежете мазнините от месото, ако има такива. Нарежете го на едри парчета. Запържете го на средна температура в зехтина. Пържете до златистокафяво. Преместете месото в тенджера. Добавете боба, доматите, лука, нарязаните чушки, чесъна, кимиона и солта. Изсипете предварително разтвореното кубче бульон в литър и половина вода.

Покрийте и оставете да се вари на слаб огън около 2 часа. Накрая добавете спанака и лимоновия сок. Подправете с магданоз и разбъркайте. За финал прибавете и сметаната. Сервирайте супата гореща.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай